Jylland 76 82 20 20 Sjælland 56 87 10 10

Mere end 35 år med H.P. Entreprenørmaskiner

For 35 år siden overtog Hans Peter Pedersen firmaet Brøyt Danmark A/S og etablerede H.P. Entreprenørmaskiner A/S. 35 år er gået i et meget omskifteligt marked, som har givet store udfordringer for HPE A/S, men heldigvis med en del medgang.

Hans Peter Pedersen – bedre kendt som HP – kom i 1977 ind i branchen og begyndte at arbejde for Brøyt. Med i bagagen havde han en faglig baggrund som maskinmedarbejder suppleret med en videregående uddannelse. I starten bød arbejdsdagen på hårdt arbejde for det er sin sag at overtage en virksomhed og slå igennem i markedet, når man ikke har et velkendt produktnavn. Men Hans Peter Pedersen lykkedes med at opbygge en god forretning! Evnen til at tale med kunderne og kende dem har været hans varemærke, og er det stadig. Både i Danmark og i Grønland har HPE slået sig fast.

HPE var fra starten Brøyt og Moxy importør, samt Case forhandler for en del af Sjælland. I 80’erne og 90’erne blev virksomheden især kendt som leverandør af Pel-Job minigravere, som blev en af Danmarks mest solgte; desto større var overraskelsen, da det viste sig at Pel-Job i 1995 bliver opkøbt af en konkurrent og agenturet nogle år senere afhændes. Nu skulle der kæmpes for at finde nyt brand, og gerne et af de mest anerkendte. Vejen til et nyt mærke går omkring Japan.

HPE havde i mange år haft en aftale med Furukawa, som producerede gummigeder og gravemaskiner, og det var Furukawa, som sætter HPE i forbindelse med en producent, som kommer til at spille en vigtig rolle for udviklingen af virksomheden, nemlig Hitachi.

I 1999 byggede HPE nyt domicil i Bjæverskov og ganske kort tid efter overtog virksomheden importen af Hitachi’s produktprogram i Danmark. Med Hitachi bliver produktsortimentet betydeligt bredere, og det direkte salg fordobles på bare et par år. En udvidelse af organisationen kom på tale, og et jysk hovedkontor i Horsens blev i 2003 opført med servicefaciliteter til at betjene kunder i det jyske. I dag har de jyske kunder ikke så langt til service og reservedele.

HPE prioriterer indbytningsmaskiner højt og kender sit marked ud i hjørnerne, så det er de rigtige prisskilte, der sidder på de brugte maskiner.

En uformel og åben stil kendetegner Hans Peter Pedersen – der helst ikke vil kaldes direktør, men HP. Døren til hans kontor står altid åbent, og han vægter højt den daglige kontakt med sine kunder og medarbejdere på alle niveauer. Hans Peter Pedersen deltager aktivt i salget. Og som det altid har været, så bestræber virksomheden sig på at være en ærlig og troværdig samarbejdspartner.

Hans Peter Pedersen store støtte både privat og i arbejdet er hustruen Jytte, som gennem mange år har været og stadig er virksomhedens økonomichef.

Med et halvt hundrede dygtige og motiverede medarbejdere; samt forhandlingen af en håndfuld anerkendte kvalitetsprodukter går HPE en lys fremtid i møde, og for at sikre kontinuiteten har Hans Peter Pedersen i god tid igangsat et generationsskifte med sine to veluddannede sønner Søren og Christian.

Og måske får HP hen ad vejen mere tid til at dyrke sin foretrukne hobby – at gå på jagt.

Besøg os på

  

H.P. Entreprenørmaskiner A/S